Beetroot was one of the vegetables I never tasted before left Japan. The first time I ate was in the UK more than 10 yeas ago.
そしてこの夏、ビートルートの原型を初めて見た。なんか赤かぶみたい。今の季節ものらしく、よくいくハカニエミのマーケットで、売りに来ている農家のおじさんにゆで方とか皮をむく(ゆでてから)手順とかを教えてもらって、2ユーロで購入。
This summer, I saw the law beetroot in the market. It looked like a red radish. It seems to be the vege of season. I bought it for 2 euro in Hakaniemi market. The farmer who was selling in their track taught me how to boil it and peal (after boiled).
そしてできあがったのが、このサラダです。久しぶりにサーモン登場!ここで特筆すべきは、ドレッシングに使ったローストパンプキンシードオイル。ウィーンで食べたシュニッツェルと一緒に頼んだサラダにかかっていたオイル(メニューに書いてあった)なんだけど、すごく香ばしい
味が気に入って早速入手。色はバルサミコ酢みたいに黒いけど、風味といい香りといいとってもおすすめのオイルです。今日のドレッシングは、週末タイ料理をつくっってからたくさん余っているコリアンダーとミックスしました。
What I made today is the simple salad with salmon. The noteworthy is the dressing. I like the taste of salad I ordered in Vienna. The menu mentioned it was tossed with the roasted pumpkin seed oil. I finally found it today in the supermarket. It has a balsamic vinegar colour but roasted taste is really nice. I mixed with the left-over coriander from my Thai dinner at weekend.
I recommend this oil if you have not tried before.
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