Went to Michelin restaurant called 'Luomo'. This is one of the restaurants in Helsinki that are difficutl to reserve the table. My friend booked the table just 2 hours before our dinner. We were sooooo lucky! The menu offers 3, 5 or 7-course and there are also 3, 5 or 7-glass wine menu to go along with each plate in addition to the normal wine list. Tried the combination of 5-course and 5- glass wine. I cannot describe how good the foods were. 5 glasses of wine were a bit too much even for me, but this is restaurant is definately what I can recommend for you. Feel full with all these pictures!
食前酒を装った、ザリガニのジュレ。北欧では、夏にザリガニをたべるんだよ。季節の風物詩です。Apperitif-like crayfish gelee. Servied before the appetisers came. It's Nordic seasonal flavours.
前菜その1-きのことポテト。
The first appetiser - forrest mushroom with potates.
前菜その2-すずきのスープ。
The second appetiser - perch 'summersoup' sous vide.
前菜その2-はとの赤ワインロースト
Pigeon and Pinot noir.
お口直しのシャーベット
Sherbet
友人のメインコース - タイ風サーモンのコンフィット
My friend's main course - Confit salmon Thai style
私のメインコース - 沖縄ラフテー (フィンランド人のシェフが作ったとは思えない繊細な味)
My main course - Rafute port from Okinawa (this is Okinawa receipe. Could not believe it was cooked by Finnish chef)
友人のデザート - ブルーベリーの森
My friend's desert - Blueberry forest
私のデザート - ティラミス
My desert - Tiramis
お財布のひもをゆるめてから出かけましょう!
Make sure you budget this dinner well!
こんにちは、ヘルシンキ在住しています。
ReplyDelete海外なのにおいしそうなご飯がたくさん掲載されているので覗かせていただきました。
私がLuomoと並んでお勧めできるレストランにDemoがあります。Demoもミシェリンレストランですが、お料理もワインも居心地もとても満足できます。
Falangも良いですね♪最近ヘルシンキはハイエンドなレストランブームらしいです。
ご迷惑でなければまた覗かせていただきます。突然のコメント失礼しました。