マーケットで赤いポテトが売られていました。何年も前の話、父が趣味の週末菜園で作った色とりどりのじゃがいもをくれた時に偶然にも発見したおいしい使い道を紹介したいと思います。手軽にスナックが完成しますので、是非試してみてね。
I found red potatoes in the market. Many years ago, my father gave colourful potatoes out from his hobby weekend garden. By chance, I discovered the delicious way of cooking these potatoes. You can make tasty snacks very easily.
まずは、粗い目のおろし器ですりおろします。
You grate potates first.
今日は薄くスライスしたたまねぎも加えて、左はペコリーノチーズ入り、右はカレー粉とクミンシードを混ぜた2種類の味付けで。オレガノやセージで洋風にしたり、おしょうゆバターや食べるラー油なんかも使って、いろいろな味を楽しみます。塩コショウも忘れずに! Added the sliced onions today. The left half is mixed with pecolino cheese and the right half is with curry powder and cumin seed. I also tried with oregano or sage, soya sauce&butter or chilli oil the other day. Don't forget salt and pepper, too!
これをフライパンにこじんまりとのせ両面焼色がつくまで火を通します。赤いポテトは一般的に売られているポテトにくらべてかなり粘り気があるので、つなぎとかなしにそのままで十分モッチリ間もでるしバラバラにもなりません。
Grill in small portion until it is sligtly bowned. Red potatoes are sweet and sticky, so it will be like hashed browns without any other ingredients.
お父さんの作ったじゃがいもと同じ種類のものかな?
ReplyDeleteおいしそう!次回試してみようっと。