It has been a month and half since I moved to the new apartment. After the long planning process, the house warming party was finally held on Thursday. I made CHIRASIZUSI with fresh salmon on top and some side dishes. I received the wonderful gifts. Thank you all!. He is one of those which is very traditional, according to my colleague, in Finland - Dark bread and Salt. Why salt? Have not found an answer yet.
引越ししてもう一ヶ月半たったけど、やっと引越しパーティの日がやってきました。これは、同僚との第一弾です。(第2弾の計画はまだないけど)。和食の期待に答えて、ちらし寿司をつくりました。ここで手に入るフレッシュなサーモンを上に添えて。
引越し祝いをいろいろいただきました。みんなありがとう!その中のひとつをご紹介。黒パンと塩をプレゼントするのが、フィンランドの伝統なんだって。なんで塩?と聞いたけど、だれも知らなかった。
寿司桶がある所がさすが!そしておいしそう♡こんなお料理上手な同僚がいたら幸せだよ!これまでのメニューもどれもこれもおいしそうでそして美しくうつってます。
ReplyDelete季節があると旬があるってことで、料理の気分が盛り上がるよね。今こっちはそら豆だよ!ゆでてビールと一緒に。←料理になってないか。
黒パンと塩があれば、なにがなくとも生きていけるってことなのかなぁ?