今日のアップデートは、すね肉の煮込み料理です。普通のスーパーにはあまり売ってないけど、週末ストックマン(フィンランドにある数少ないデパートで銀座4丁目ににある三越みたいな存在かな)にいって、骨付きをゲットしました。なぜか、ここではすね肉が"osso buco"というイタリアンレシピの名前で、お肉コーナーで売られている。ほかの調理法は、ここフィンランドには存在しないのかしらとずっと疑問なんですが。まだ答えは見つかりません。薄いお肉をしゃぶしゃぶ用として売っているのと同じ感じなのかなあ?
すね肉といえばビーフシチューですが、今回は和風だしで大根と新じゃがと一緒に煮込みました。透き通ったスープで、あっさりめです。ちなみに写真の材料分、夕食でたいらげました。スープをとっておいて、今日は雑炊にしました。
My 2nd update is Japanese shank soup. It is not easy to find the shank in the supermarket, so I went to Stockmann at weekend to get the big piece with bone in the middle. When I was browsing the open market in Hakaniemi, this meat was labeled as 'osso buco' and in Stockmann, too. I happened to know that it was an Italian recepe but have not found why it is sold like this. People don't cook shank meats in other ways ? Well, shabu-shabu meat is probably the smilar one to this case, maybe...
My 2nd update is Japanese shank soup. It is not easy to find the shank in the supermarket, so I went to Stockmann at weekend to get the big piece with bone in the middle. When I was browsing the open market in Hakaniemi, this meat was labeled as 'osso buco' and in Stockmann, too. I happened to know that it was an Italian recepe but have not found why it is sold like this. People don't cook shank meats in other ways ? Well, shabu-shabu meat is probably the smilar one to this case, maybe...
I simmered the shank with daikon and new potates in Japanese soup. I finished all yesterday but left some soup for different pleasure - which is the risotto for dinner today. Yummy!
まあ美味しそう!こちらは、そろそろ気候が暑くなっていくから、鍋物はさようならだけど、ヘルシンキでは年中良いのでは?
ReplyDeleteスープに栄養がたっぷりだから、雑炊はbetter!
一回の料理で二度食べられて、経済効果抜群
今回は、更新早かったね。PCを開く楽しみがまた、一つ増えちゃった。